• Lördag 04 November - 2023
  • 20 år
  • 150
Evenemang

Ljung | Releasefest: Bleed and Bloom

Efter tre års arbete släpper Ljung äntligen debutalbumet Bleed and bloom. Det firas med en helkväll på Oceanen. Förutom att Ljung såklart spelar live blir det performance, livemusik och ett svettigt dansgolv. Mer info kommer!

Albumet Bleed and bloom, på en fantastiskt fin röd vinyl, finns till försäljning under kvällen.

Ljung
Sedan debuten med Sleeping 2018 har Ljung karvat fram ett eget elektroniskt uttryck. Efter ett par singlar och EP:n Eden är det nu dags för albumdebuten.

Bleed and bloom släpps den 20 oktober. Det är tio låtar av lika stökiga som följsamma melodier, metalliska beats och porlande synthar. Det är tre års arbete och ett liv. Frågor utan svar och musiken som vapen. Bleed and bloom är ett inre landskap, en dialog med sig själv och något större. En uppgörelse och ett sätt att ta sig ut. Vidare.

Klara Ström [Performance]
Konstnären Klara Ström arbetar tematiskt med text och röst i performance där karaktärer skildras med hjälp av kostym och scenografi. Ström bearbetar det personliga genom litteraturhistoriska grepp och leker med symbolik i upphackade narrativ som påminner oss om historier vi känner från förr.  Hon har visat verk på allt från Roskildefestivalen till Moderna Museet i Stockholm och Statens Museum for Kunst i Oslo. Under Ljungs releasefest uppträder hon med ett röstbaserat performance titulerat Belief System som undersöker gränserna mellan tro och vetenskap och samtidsmänniskans förhållande till historien.

Slanesh000
För första gången live – och vi är så glada över att debuten sker tillsammans med oss. Slanesh000 är ett nykläckt soloprojekt från Göteborg som spelar ledsen, atmosfärisk musik  att gråta till.


Mamdouh [DJ]
Ett välkänt namn på Göteborgs lokala scen som även samarbetat med artister över hela Europa och spelat i såväl Paris som Beirut. Mamdouh är en av grundarna av Not Your Habibi & Infra Artist Collective och under kvällen spelar han allt från darkwave och post-punk till synthpop och EBM.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen