• Torsdag 15 Mars - 2018
  • 20 år
  • 150
  • Facebook
Evenemang

LIIMA (DK/FIN)

Liima är det nya bandet som bildats av den finska perkussionisten Tatu Rönkkö tillsammans Mads Brauer, Casper Clausen och Rasmus Stolberg från det danska bandet Efterklang.

Deras debutalbum ”ii” släpptes på 4AD i 2016 och har låtar som skrevs under fyra långa veckor i Finland, Berlin, Istanbul och Madeira. Varje vistelse på dessa olika platser slutade med en live konsert där utförde de just nyskrivna låtarna framför en publik.

Liima hittade spontaniteten i att skriva och utföra i en begränsad tidsram enormt befriande. Från en enkel live-uppställning - syntar, trumsamplingar, sång, effektpedaler och en basgitarr - kan de fyra bandmedlemmarna dra nytta av sin kreativa dynamik, spela på intuition som ett kollektivt samvete, för att forma improviserade skisser och idéer till sånger. Bandet har turnerat mycket i 2016 i Europa, Sydamerika och Nordamerika och har också hittat tid att skriva låtar till ett nytt album. I januari 2017 börjar Liima spela in sitt andra album. Albumet samproduceras av Chris Taylor från Grizzly Bear och förväntas släppas hösten 2017.

“…weird in all the right ways” – The Line of Best Fit

Without a doubt, one of the most exciting projects in music.” The 405

“It’s fucking perfection.” Echoes and Dust

 

...
In collaboration wit PULS network
www.nordiskkulturfond.org

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen