• Fredag 17 Mars - 2023
  • 20 år
  • 50
Evenemang

Föreningen Kulturhuset Oceanen: Kulturhusets Kväll

Att Kulturhuset Oceanen huserar ett 60-tal konstnärer, musiker, kreatörer och kulturarbetare är det inte alla som känner till. För att ge en inblick i vilka som finns i huset bjuder vi in till Kulturhusets Kväll med ett program där besökare får möta Oceanens medlemmar och hyresgäster på scenen och i deras lokaler.

19:00 
Dörrarna öppnar till scenlokalen

19:15 – 20:00 
Bollywood dansworkshop på World Dance Company (andra våningen) med Mysk (ingång sker via scenen)

20:00 
Programmet på scenen börjar

Mysk i samarbete med World Dance Company: Bollywood dansworkshop 

På Kulturhuset Oceanens andra våning huserar dansskolan World Dance Company och Mysk som varit med sedan formandet av Oceanen år 1995. Oavsett om du är en nyfiken nybörjare eller en van dansare är du välkommen att delta på dansworkshopen. Öppet för alla från 6 år.

En man & en kvinna

Malin Karlsson och Christian Balazs är båda musiker och har en lokal på första våningen. Under Kulturhusets Kväll framför de man/kvinna duetter – från evergreens till indierock, kärlek, och erotiska mardrömmar.

Monolog om livet som kulturarbetare

KG Malm har sin lokal längst upp i huset på våning 4. Han är musiker och skådespelare. Under kvällen framför han en monolog om livet som kulturarbetare.

Rebecka Gabriel & Gabriel Aguilera

Rebecka Gabriel (sång/gitarr) och Gabriel Aguilera (bas) har länge talat om att spela ihop. De delar bakgrund och musikaliskt språk både från Sydamerika och närliggande stilar inom jazz. Denna vår 2023 blir samarbetet av! Rebecka Gabriel sitter i styrelsen för Föreningen Kulturhuset Oceanen och har en lokal på andra våningen.

________

Om Kulturhuset Oceanen:
Kulturhuset Oceanen har inhyst musiker, konstnärer, författare, producenter och dans- och teaterföreningar i det tidigare Oceanografiska institutet vid Stigbergstorget sedan 1995. Huset ägs av en ideell förening och förvaltas av dess styrelse. Oceanen utgör idag ett viktigt nav i Göteborgs fria kulturliv. Namnet relaterar till att huset 1938 byggdes för oceanografisk forskning, såsom institution vid Göteborgs universitet. Fastigheten är belägen i ett bevarandeområde för kulturhistoriskt värdefull bebyggelse, och är ett väl bibehållet exempel på funktionalismen. Kulturföreningen som flyttade in när oceanograferna vuxit ur huset, hade en förhoppning om att skapa en plats för kultur, som liksom världshaven blandar influenser från alla kontinenter.

Tillgänglighet
Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event.

Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen