• Fredag 02 Oktober - 2020
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Jazzklubben SONJA: Matilda Schyborger Kvartett

Oceanen & Jazzklubben SONJA presenterar: MATILDA SCHYBORGER KVARTETT

Under rådande pandemi kommer Oceanen i den mån det är möjligt att erbjuda intima konserter för en sittande publik. Till denna konsert säljer vi max 50 sittplatsbiljetter. Vi anpassar lokalen efter rådande förutsättningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber gäster med sjukdomssymptom att inte närvara.

Jazzklubben SONJA är Göteborgs nästa, bästa och trevligaste jazzklubb. Fredagen den 2:e Oktober har fortsätter höstsäsongen med sin andra upplaga. Vi får besök från den fantastiska sångerskan Matilda Schyborger som debuterade med sin platta ”Instar” förra hösten och har sedan dess fått en given plats på Sveriges jazzhimmel. Matildas originalmusik kommer förgylla vår fina scen denna fredagkväll och det är inget ni vill missa!

Jazzklubben har Stigbergsliden under fötterna och Oceanens tak över huvudet och har inför hösten 2020 bytt namn från ”Jazz i Foajén” till Jazzklubben SONJA. Välkomna in till en otroligt vibrerande och intim klubb som huserar i Oceanens otroligt fina konsertlokal. Under höstsäsongen 2020 kommer vi att utforska ett nytt koncept för att bemöta smittskyddmyndighetens restriktioner samt ge alla intresserade möjligheten att besöka klubben. Jazzklubben är planerade en Lördag i månaden och konserterna kommer endast ha sittande publik, ett maxantal på 50 gäster/konsert. Vi vill helt enkelt bjuda in till en klubb där en kan slå sig ner vid borden och låta snacksaligheten ta över och på samma gång få en närgången musikupplevelse från några av jazzsveriges starkast lysande stjärnor i nya, och gamla, konstellationer.

Matilda Schyborger Kvartett

Med sitt hjärta i jazztraditionen, pop och gospel har Matilda komponerat sin musik. Hon beskriver den själv som känslomässigt oförutsägbar och brinner för textens betydelse i låtarna. Med inspiration av Joni Mitchell, Wildbirds and peacedrums och Billie Holiday hittar hon sitt alldeles unika sound där klang och text är i fokus men också det laddade samspelet mellan musikerna i ensemblen. Matilda har de senaste åren synts på olika scener i Stockholm, bland annat Fasching, Innergården jazzklubb, Hellsten och Kulturnatten. Nu är hon så glad att få inta klubb Sonja med sin fantastiska kvartett bestående av:

Matilda Schyborger - Sång

Gustav Alte - Gitarr

Nils Kristensson - Bas

Simon Hjälm - Trummor

 

Tillbaka till toppen