• Ons 10 Nov - Fre 12 Nov - 2021
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Jazzklubben SONJA: Helen Salim

Oceanen presenterar: Jazzklubben SONJA: Helen Salim

Helen Salim

Jazzklubben SONJA är under Hösten tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen.
Den 10:e November har vi den fantastiska äran att få presentera Helen Salim på vår scen. Detta är en av de mest spännande och mest uttrycksfulla rösterna på den svenska jazzhimmelen. Kompositionerna tar inspiration från många genrer och känns självklara och på samma gång nyskapande. Jag vill hela tiden höra mer!
_____________LIVE: Helen Salim

Jazzsångerskan och kompositören Helen Salim släppte sitt redan omtalade och hyllade debutalbum "Imaginary Gardens’" via skivbolaget AMP Music & Records. Uppvuxen i Skåne med persiska rötter och baserad i Stockholm har gjort att hennes hennes musikaliska resa är under ständig utveckling. Hennes röst och musik har beskrivits som efterlängtad, unik och sublim. Lyssnarna kommer att få kliva in i ett berörande och berättande landskap av modern harmonik. Detta kombinerat med en traditionell akustisk jazzsättning som omringas av Helens mångfacetterade, kristallklara röst. Nu kommer hon till Oceanen för en intim och storslagen konsert tillsammans med jazzsveriges nya stjärnskott Britta Virves, Tomas Sjödell och Jonas Bäckman.

”Det är en nåd att stilla bedja om att ha sitt eget, djupt originella musikaliska universum redan från och med debutalbumet. Men Helen Salim behöver inte be.” (Alexander Agrell, Sydsvenskan 2021)"Det finns inga svaga punkter i den här musiken. Det är en slags historia skriven i ljud, ord och fraser. Extremt subtilt och rent, med en passion för möten av andra kulturer och stilar.  (Jazz-fun, Berlin)

"...en röst som bottnar sig i ett traditionell förhållningssätt, men som använder mikrointervall på ett sublimt sätt och utnyttjar rösten som det steglösa instrument det faktiskt är." (Magnus Östnäs, Orkesterjournalen 2021)

Helen Salim, sång
Britta Virves, piano
Tomas Sjödell, kontrabas
Jonas Bäckman, trummor

Tillbaka till toppen