• Onsdag 27 April - 2022
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Jazzklubben SONJA: Hedén/Löfgren aug. + Gustav Elg Tyskling

Oceanen & Jazzklubben Sonja presenterar: Hedén/Löfgren aug. ft. Gustav Elg Tyskling

Jazzklubben SONJA är under våren tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen.

Den 27:e April är två av Malmö och Göteborgs mest starkt lysande jazzstjärnor tillsammans på vår scen. Kvällen till ära har Benjamin Löfgren(trumpet) och Christoffer Hedén(trummor) dessutom med sig klaviaturmagikern Gustav Elg Tyskling. Orginalkompositioner med starka melodier och stort fokus på ljudlandskap fyllda av synthar, effekter och svävande trummor. Vi ses där! 

Hedén/Löfgren aug. 

Hedén/Löfgren aug. är ett konstnärligt koncept under ledning av Malmöbaserade trumslagaren Christoffer Hedén och Göteborgsbaserade trumpetaren Benjamin Löfgren.

Projektet bygger på  originalkompositioner skrivna av Hedén och Löfgren. Musikens ursprung kommer utifrån en blandning av personliga inspirationer, allt från musiker som Bobo Stenson, Christian Scott aTunde Adjuha och Kenny Wheeler till Ravel, Debussy och Steve Reich. I detta musikaliska möte bildar Hedén/Löfgren ett färgstarkt spektrum där musiken får sväva fritt mellan något som kan liknas vid en meditativ ”ECM”-sfär, såväl som fusion och modern bop. Med hjälp av handplockade, up-and-coming musiker - aug (augmented), förverkligas och förvandlas dessa kompositioner till någonting nytt vid varje speltillfälle.

På scen:

Benjamin Löfgren - Trumpet
Christoffer Hedén - Trummor
Gustav Elg Tyskling - Klaviatur

 

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen