• Onsdag 30 Mars - 2022
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Jazzklubben SONJA: Dina Grundberg kvartett

Oceanen & Jazzklubben Sonja presenterar: Dina Grundberg Kvartett

Jazzklubben SONJA är under våren tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen. Den 30:e mars har vi den fantastiska vokalisten Dina Grundberg på vår scen. Med sig har hon några av jazzsveriges nya stjärnskott. Dinas musik är sprudlande och nyfiken och håller en närvarande i såväl texter som improvisationer. Detta vill ni inte missa!

 

LIVE: Dina Grundberg Kvartett

Dina Grundberg kvartett är jazzgruppen som spelar låtar av vokalisten Dina Grundberg. Med ett svängigt komp och sagoberättande sång vandrar gruppen i fotspåren efter profiler som Barbro Hörberg och Hasse & Tage. Här får du höra sånger som handlar om allt från berättelsen om Åke med tandvärk - till hur man kan skriva en kärleksannons när man inte är bra på någonting alls. Med jazziga arrangemang och finurliga texter på svenska hittar ensemblen ett unikt uttryck som både tar oss tillbaka i tiden, samtidigt som det ger en försmak av morgondagens jazzmusik.

Dina Grundberg är uppvuxen i Bohuslän och hittade tidigt sin passion för jazz. Hon tog sina första frilansuppdrag i tonåren och har redan hunnit framträda i ett flertal större sammanhang, bland annat i Sveriges Radio, på Stockholms konserthus och på Stora Teatern i Göteborg. Den svenska jazzscenen har också uppmärksammat hennes musik och texter. Kulturredaktören Sune Johannesson på Ystad Allehanda skriver såhär efter hennes medverkan på Ystad Jazz Festival 2020: “Ny jazzig svensk viskonst med personliga vardagsberättelser som bär såväl skruv som finess.” Inom kort släpper Dina Grundberg debutalbumet “Jag ljuger mest om allt”.

 

Bandet:

Dina Grundberg - sång
David Stener - piano
Jakob Ulmestrand - bas
Filip Öhman - trummor

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen