• Söndag 05 December - 2021
  • 50
Evenemang

Jazz är farligt och Barnens Ocean presenterar: En jazzpianist och en konstnär – Workshop för barn

Dörrar: 13:00
Föreställning:
13:15
Ålder: 7-12 år
Pris:  50 kr barn | 80 kr vuxen

OBS! Workshopen är för barn, och kommer hållas i litet format. Endast en vuxen per barn.

En jazzpianist och en konstnär är en workshop för barn. Med konstnären Jenny Svenberg Bunnel som handleder barnen till Karin Johanssons underbara improvisation berättar vi om jazzens uttryck och hur man kan få ner det man hör genom olika tekniker på papper. Inga förkunskaper behövs.

Karin Johansson

Karin Johansson är pianist och kompositör inom ett brett spektra av improvisationsmusik, frijazz och samtida musik. Arbetar bl a med alternativa tekniker och preparerat piano. Verksam sedan många år både i Sverige och internationellt. Komponerar och spelar också scenisk musik för teater och dans, t ex barnföreställningen Mojaner  och barnföreställningen Träd fram

Karin är baserad i Göteborg men är född och uppvuxen i Malmö.

Hon är utbildad på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

 

Jenny Svenberg Bunnel

Konstnären Jenny Svenberg Bunnel har de senaste tio åren dokumenterat den svenska och internationella jazzscenen med sina pennor och penslar. Hon har suttit på otaliga konserter och festivaler och tecknat musiker live. Det har resulterat i flera utställningar, bland annat på Kulturhuset i Stockholm, Jazzklubb Fasching, Umeå jazzfestival mm.

Under pandemin vintern 20/21, när de flesta scener stängde helt, sökte hon upp ett 20-tal musiker i deras hem och replokaler för att fråga hur de överlevde utan att få arbeta. Svaret blev att de fortsatte att arbeta ändå; de skrev ny musik, spelade in nya skivor. Hon tecknade även musikerna under intervjuerna och resultatet blev utställningen Silence som visades utomhus i Kungsträdgården i Stockholm våren 2021.

– Jag försöker teckna snabbt och intuitivt, men ändå med en ambition att man ska se vilka musiker det är på bilderna, säger Jenny Svenberg Bunnel.

– Att försöka inspirera barn att teckna jazz ska bli jättespännande. Det finns inget rätt och fel - någon kanske tecknar helt abstrakt och en annan försöker vara så noggrann och verklighetstrogen det går. Alla har sin egen stil. Det är det som är fantastiskt.

 

Om Jazz är farligt och Elena Wolay

Musikjournalist, föreläsare, bandbokare samt curator för konserter och utställningar. Elena Wolay håller sig sysselsatt inom musiksfären. Via plattformen Jazz Är Farligt som hon drivit sedan 2011 har hon under många år beskrivits som en av de mest drivande krafterna på Sveriges alternativa musikscen. Nu intar hon Oceanen med några barnprogram.

Om Barnens Ocean
Barnens Ocean är Oceanens nya satsning på programpunkter för barnpublik och dess föräldrar. Genom olika samarbeten och ett varierat utbud av genres och tilltal blir Barnens Ocean en plats där stadens alla barn kan mötas, uppleva och utforska konst- och kultur i olika former.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen