• Fredag 15 Oktober - 2021
  • 20 år
  • 180
Evenemang

Linn Koch-Emmery

Oceanen presenterar:Linn Koch-Emmery

Linn Koch-Emmery

Sedan debuten 2017 har Linn Koch-Emmery snabbt etablerat en självklar plats på den internationella indiescenen. Nu har hon släppt sitt debutalbum Being the girl, som är ett lysande exempel på hur modern indierock kan låta 2021. Albumet består av hyllade singlarna Hologram Love, Linn RIP och Blow My Mind, som alla fått stark radiosupport i Sverige, Norge, England och USA. Tillsammans med nyligen släppta Hard To Love utgör de fyra spår från senaste albumet som gavs ut den 7 maj 2021.

Being the girl är uppföljaren till EP’n Waves från 2018, som bland annat ledde till utmärkelsen Framtidens Artist av P3 och Koch-Emmery’s första Europaturné med över 60 spelningar. Being the girl kan betraktas som tonsatta dagboksanteckningar som återspeglar delar ur hennes liv - från det att hon som 12-åring började lyssna på amerikanska och brittiska 90-talsband, lärde sig sina första ackord på en lånad gitarr, och blev besatt av tanken att någon dag få spela på Wembley - till händelser från de senaste åren.

Även om Koch-Emmery är fortsatt trogen allt det som tidigare kännetecknat henne är debutalbumet färgat av fler musikaliska influenser, vilket tar henne ett steg bort från den klassiska indierocken och ett steg närmre ett helt eget mer dynamiskt sound. Albumet innehåller gitarrdrivna poplåtar med stora refränger som Hologram Love och Blow My Mind, sköra och känslosamma Paralyzed, till Linn RIP och Dirty Words, som istället vittnar om mörk humor och självdistans.

Tillbaka till toppen