• Torsdag 26 November
  • 20 år
  • 180 kr

Dela på Facebook Fler alternativ...
Evenemang

TOPS

Oceanen presenterar: TOPS

TOPS

TOPS bildades i Montreal 2011 när låtskrivarduon David Carriere och Jane Penny slog sig samman med trummisen Riley Fleck. Sedan dess har de blivit ett av de mest inflytelserika undergroundband under det senaste decenniet och skapat sig ett utrymme för sofistikerad popmusik i indievärlden.

Inom den livliga community som omgav Arbutus Records vid tidpunkten för bildandet, skapade TOPS ett unikt sound. Som det enda traditionella 'bandet' på bolagets roster, har de fått en betydande skara av fans, en hängiven publik på sina konserter och en musikalisk närhet som fortsätter att växa med åren. Och nu är bandet redo att släppa sitt bästa verk hittills, på sin egen label – Musique TOPS.

Genom att fokusera på raka, framåtriktade, avskalade och ärliga inspelningar lyser bandets poppiga låtskrivande tydligt och klart. Med högt bultande hjärtan snickrar de låtar som låter oss dyka djupt i den ocean av känslor där personliga relationer finns, på jakt efter svar om makt och begär. Riley Flecks sparsamma trumspel och David Carrieres karaktäristiska gitarriff smälter samman med Marta Cikojevics frodiga keyboardspel. Alla dessa element samspelar och lyfter fram Jane Pennys omisskännliga, längtansfulla röst. 

Resultatet av denna blandning är en samling av tre egenproducerade skivor och en handfull singlar som täcker en rad stämningar och en komplex känslomässig sfär samtidigt som man håller ett spår och musikalitet. Softrock-infuserade pophits flyter lätt, omgiven av deras signaturiga humörballader. 

TOPS firar lanseringen av sin egen skivbolag, Musique TOPS, genom att dela två outgivna låtar, hämtade från inspelningssessionerna i bandets senaste LP, Sugar at the Gate. Den spökade 70-talets folk elegans av "Echo of Dawn" är i par med det energiska "VII Minutes", ett klassiskt exempel på bandets uptempo, luftiga ljud.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen