• Fredag 01 September - 2023
  • 20 år
  • 150
Evenemang

INÅT BAKÅT: RELEASEFEST + MINIFESTIVAL!

INÅT BAKÅT: RELEASEFEST+ MINIFESTIVAL!

Nytt dubbelsläpp på Inåt Bakåt firas bäst med extra allt. Finstämt, bröligt, väsande och vemodigt - det här blir kvällen med något för alla. Mellan banden håller vi golvet kokande med diverse depp, synth och body. Spana in line-upen och sprid ordet. Det här är riktigt dumt att missa!

///Gentle Touch - RELEASEPARTY!
Med 15 år av tystnad har de nu rest sig ur askan för att ta revansch på sviterna från 00-talets framgångar. Med sina minimalistiska, melodiska liksom melankoliska syntpop-dängor fick duon sin beskärda del av stjärnstatus, för att efter en maxi-cd och ett album på bolaget Songs I Wish I Had Written drapera sig i livets dunkel.

Ikväll firar vi återkomsten dels med en nymastrad vinylutgåva av det legendariska albumet “In memory of Savannah” men främst genom nysläppet "Part 3", en fyra-spårs EP som inte gör något gammalt GT-fan besviken. Detta är en Gentle Touch-encyklopedi. Lekfullt skrivet men ändå uppriktiga, bottenlösa berättelser. Trots bara fyra spår så växer det världar fram ur dessa verk där du garanterat kommer att finna din plats, oavsett om du föredrar att dansa eller gömma dig.

*Båda skivorna finns givetvis till försäljning för ett förmånligt, fraktfritt och icke vinstdrivande pris*

Lyssna: https://open.spotify.com/album/7iHrzRkPKkuVck4yftJHIS...

///Lvz Silenciosa
Det är inte var dag stigbergstorget kan erbjuda stenhård synth på spanska, men ikväll händer det! Med ursprung i hardcore-scenen bygger denna duo från Barcelona svängiga synthslingor, taktfasta technobeats och allmänt oväsen i sann punk-anda. Med ett rykande färskt album i väskan välkomnar vi Lvz Silenciosa till Göteborg!

Lyssna: https://open.spotify.com/album/0MAtcNb1DNrUAQns6u1nmM...

///Nervous Damage
Stolt kan vi presentera vinnaren i kategorin “årets debut” av Synthsläggan. Med en fantastisk body-skiva och en guldmedalj i bagaget blir det att leva upp parollen då det ikväll blir årets scen-debut. “För en personlig och vacker förnyelse av den svenska bodyn:” Nervous Damage!

Lyssna: https://open.spotify.com/album/6iRV5pTeV9dAYQ23e43FCi...

//Ruin
Med en Korg MS-20, trummor och gitarr skapar Ruin minimal men ändå maffigt nervös, melankolisk synthpop. Trion från Stockholm inväntar sin kommande debut på Pink Milk-bolaget Black Hair Records. Ta chansen att se dom för första gången utanför Stockholm!

Lyssna: https://open.spotify.com/track/6EJ5H5ysI1jQzta4Ikmd0e...

Snöra kängan, kom tidigt, köp skivor!

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen