• Fredag 17 Maj - 2019
  • 20 år
  • 120
  • Facebook
Evenemang

Honungsvägen + Duschpalatset

December 2017 släppte Honungsvägen numera semi-legendariska singlarna ”Istid” och följde snabbt upp ”Kalla mig för Satan”. Senaste singeln ”Inga Skor” luktar Byrds och Woods lång väg och skrev bara under på vilket unikt band Honungsvägen är.

Honungsvägen

”Jag har rätt dåligt minne men ungefär så här tänker jag att Honungsvägen blev till: Jag hade massa melodier och ackord som inte riktigt visste var dom skulle ta vägen. Frågade Annika, Matti och Martin om de ville skriva texter. Träffade Kicki och frågade om hon vile sjunga det som nu höll på att bli låtar. Tillsammans skrev vi ett gäng fler med hennes texter. Sen anslöt Daniel på trummor med all hans input i musiken.”

Way Out West 2016. Hihat och Henrik börjar prata om att göra en skiva med hans band Honungsvägen, något som nästan ingen har hört. Per Sinding-Larsen hade hört en låt och började skriva om den i den nu nedlagda PSL-bloggen. Men nästan ingen annan, trots att inspelningarna av ett helt album hade gjorts någott år innan.

”Tillsammans med Kajsa, Jonas, Mats och Frida spelade vi in och allt kändes fint. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Livet kom emellan som det heter, och vi tappade styrfart. Flera åt senare frågade Thomas på Hi-hat om vi ville ge ut den där skivan som legat på en hårddisk alldeles för länge. Tur det. Känns väldigt fint att fler ska höra den.” /Henrik

Så här: Det finns inte en enda onödig sekund på den här skivan, inte en. Tio låtar, elva hits. Henrik Oja har skrivit musiken, och Christina Karlsson, Annika Norlin, Martin Abrahamsson och Mattias Alkberg har skrivit texterna.

Det är vår fasta övertygelse att ni kommer att älska det här lika förbehållslöst som vi gör.

 

 

 

Duschpalatset

Treackordspop som ofta urartar i skrik och rop i andra låthalvan. Drivs framåt av en vilja att sabba, paja, slå knut på sig själv. Bandet etablerade sig snabbt på Umeås mångsidiga livescen under 2017 efter att ha släppt debutsingeln Drönare på lokala skivbolaget Nomethod, och har spelat flitigt i både norra Sverige såväl som i Stockholm sedan dess. Debut-EPn Vinnarmusik släpps under första halvan av 2019, en skiva bestående av lika delar replokalsskrammel och slick powerpop. Det är musik att transporteras till, det är en kyss, ett slagsmål, en utebliven förfest.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen