• Fredag 06 April - 2018
  • 20 år
  • 120
  • Facebook
Evenemang

Hey Elbow

Hey Elbow

Efter att ha turnérat hela världen runt i spåren av deras debutalbum ”Every Other”, som släpptes 2015, tog Hey Elbow en välbehövlig liten paus. Det dröjde dock inte länge innan lusten att skapa tillsammans tog tag i dem igen och efter att hamnat i den kollektiva frihet och kreativitet som bara de tre kan uppnå, fann de sig själva i en studio i Stockholm tillsammans, där de med producenten och studioägaren Jon Bordon själva producerade det som skulle bli deras emotsedda andra album.

 
Vi har redan fått höra några singelsmakprov, och 16 mars släpps hela skivan som fått det spännande namnet ”C0C0C0”, den minst lika utmanande och spännande grafiken är gjord av Robert EK (@kreationsministern) .
 
Bandet tog sitt namn efter en aerobicsövning som de lärde sig av en publikuppvärmare när de stod och väntade på en The Knife-konsert.
 
Med en bakgrund i jazz, kombinerat med ett intresse för brus, improvisation och fritt skapande, skapar Hey Elbow udda och suggestiv popmusik med ett unikt personligt uttryck. Ingen och alla av de tre medlemmarna är frontfigurer enligt en demokratisk filosofi som låter flygelhornet ta lika mycket plats som sången, trummorna eller elektroniska ljud. Efter att ha spelat i många olika konstellationer innan beskriver de en känsla av befrielse när de började spela tillsammans, som att hitta något som väntat på att ta form. Skapandeprocessen är mer intuitiv än analytisk och begränsar sig inte till uttänkta stilgrepp.
 
”Den mesta av vår inspiration är nog omedveten. Vi pratar inte så mycket innan vi skriver en låt om hur vi vill att den ska bli, utan försöker låta allting bara hända. Vi har aldrig pratat om vilken riktning Hey Elbow ska gå eller hur vi vill låta.”
 
Atmosfär och tyngd, känslomässig laddning, vackra melodier och en stor ljudbild i kombination med experimentlusta är alla bidragande komponenter som gör det svårt att glömma Hey Elbow när man väl har hört dem.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen