• Torsdag 08 Oktober - 2020
  • 20 år
  • 180
Evenemang

Hey Elbow

Oceanen presenterar: Hey Elbow

Under rådande pandemi kommer Oceanen i den mån det är möjligt att erbjuda intima konserter för en sittande publik. Till denna konsert säljer vi max 50 sittplatsbiljetter. Vi anpassar lokalen efter rådande förutsättningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber gäster med sjukdomssymptom att inte närvara.

Hey Elbow

Trion Hey Elbow bildades i Malmö 2013 med grundidén att skriva och spela musik som alla tre medlemmar är en lika stor del av. Alla instrument får ta lika mycket plats och alla medlemmar turas om att vara i fokus och att hålla sig i bakgrunden. Musiken hämtar inspiration från såväl musik som konst, pop som improvisationsmusik, och resultatet blir udda, suggestivt och personligt.

Ellen Petterson (blås, elektronik), Julia Ringdahl (sång, gitarr) och Liam Amner (trummor) träffades genom gemensamma vänner. Ellen hade spelat med både Julia och Liam fast i olika projekt, och när de alla samlades i Hey Elbow blev det snabbt allas hjärteprojekt. Första albumet "Every Other" släpptes 2015 och tre år senare kom uppföljaren ”C0C0C0".

Hey Elbow är rakt igenom ett samarbete. All musik skrivs tillsammans när alla tre sitter i samma rum, och alla är lika drivande utan någon särskild ”bandledare”. Tillsammans har de byggt upp en trygg och öppen skaparmiljö med full konstnärlig frihet som ger en kontinuerlig drivkraft att skapa och utforska tillsammans och lyfta varandra.
De arbetar aktivt med att behålla ett öppet förhållningssätt till musiken och vill undvika begränsningar genom att låsas in i ett fack eller en genre.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen