• Söndag 03 September - 2023
  • 18 år
  • 100
Evenemang

Gothenburg Fringe Festival 2023: Joel Heirǻs | Älska Ödet

Älska ödet  är ett sceniskt researchprojekt, i dagsläget ett verk på ca 30 min, om att hantera Parkinsons sjukdom såsom rörelsebaserat fenomen och existensiell oundviklighet.

Med utgångspunkt i Nietzsches insisterande på att bejaka och omfamna livets käftsmällar - med begreppen sorg, innerlighet & extas i bakfickan - går jag i dialog med sjukdomens språk och kvitter. 

Under 2022 och vår 2023 har ett verk skapats, spelats och fungerat som ram för att bjuda in andra att samskapa på olika platser. Med den erfarenheten tar vi nu nästa steg. Under hösten och vintern  arbetar Jag kontinuerligt på Gerlesborg scenstudio tillsammans med Michael Norlind. Målet är att under 2024 turnera med ett nytt, fördupat arbete. I  samband med det bjuder jag in till laborativa samskapanden och samtal och utvecklar därigenom Älska Ödet som sammanhang för konstnärlig gemenskap.  

Med mig i arbetet har jag John Holmström, jazz- och friimpropianist. 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.  Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen