• Lördag 28 Oktober - 2023
  • 20 år
  • 200
  • 100
Evenemang

Göteborgs Poesifestival 2023

Konsterna avspeglar, om vi får tro Kandinsky, ”det stora mörkret där först ingenting låter sig urskiljas”. För att finna vår väg därur måste vi söka, måste vi efterforska och höra ”klang”. 

Om vi tillåter oss att prova, om vi ger det ett försök, för att se huruvida delar ur dennes egenartade modernism än står pall? 

… och Citykyrkan är vacker för att alla sjunger, både de som kan och inte kan, för att den enes ton tar vid där den andres slutar, för att den enes röst skär sig mot dess granne, för att de låter oense trots att de inte är det och för att en tenors vilja bryter fram ur de många.

– Ur Klangspel, en försommardag 1999, av Houssin Vennberg Sninate & Bereket Hailemariam

Göteborgs poesifestival tar i år plats på Kulturhuset Oceanen vid Stigbergstorget. Med läsningar ur aktuella böcker, samtal, musik & performance utforskar vi religionens plats i samtidspoesin. Har något gudomligt hittat in där? 

Två poeter fick uppdraget att skriva ett verk särskilt för årets festival och skapade Klangspel, en försommardag 1999 . Dessutom uppmuntras nya röster att ta plats på festivalens litteraturscen; därför har vi bjudit in ett antal ännu inte utgivna poeter att läsa under kvällen.

Välkomna till Göteborgs poesifestival! 

Program:

18.00 - Dörrarna öppnar

Performance lecture, Klangspel, en försommardag 1999, med Houssin Vennberg Sninate & Bereket Hailemariam. 

PAUS

Läsningar med Ylva Gripfelt (digitalt), ung poet tba & ung poet tba

Samtal med Elise Ingvarsson & Sara Hallström, i samarbete med Since You Asked

PAUS

Läsningar med Mimounah Alma Ljung, ung poet tba, Channa Riedel & ung poet tba

22.00 - Musik med Sebastian Ljung, Harald Jansson, Anton Andersson & Jacob Stahre Valfridsson

 

Göteborgs poesifestival 2023 är curerad av poeten Mimounah Alma Ljung.

 

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Tillbaka till toppen