• Fredag 04 September - 2020
  • 20 år
  • 140
Evenemang

Good Luck Club: Ljung + Diamond Is Forever

Oceanen presenterar Good Luck Club: Ljung + Diamond Is Forever

Under rådande pandemi kommer Oceanen i den mån det är möjligt att erbjuda intima konserter för en sittande publik om max 50 personer.

Good Luck Club: Ljung + Diamond Is Forever

 

Good Luck Club är en nystartad klubb som vill ge lokala akter en plattform att växa sig större på, inför att världen så småningom och förhoppningsvis öppnar upp igen. Kom och upplev några av de framtidsnamn vi tror att ni kommer se på andra sidan av alla restriktioner och begränsningar!

Ljung 

Det har varit svårt att undvika synthoppet Ljung det senaste året. Dels för den magnetiska och förtrollande egenskapen hennes musik tenderar att ha på människor, dels för att hon massvis med uppmärksamhet på sistone. Kanske har du sett henne öppna för Kite, Agent Side Grinder och Lust For Youth? När hon sjöng i Kites kör på Kungliga Operan? Eller på framsidan av Djungeltrummans juni-upplaga? Ja, Ljung har minst sagt tagit landets synt- och indiecirklar med storm på nolltid.

Nu är Ljung aktuell med EP-debuten “Eden” och bevisar att hon är fullfjädrat redo för en större publik. Hon har själv beskrivit släppet som en produkt av turbulenta relationer och inre strider, men slutresultatet känns oavsett som någonting enhetligt och producerat med stor eftertanke. Hon lyckats väva ihop både ett tungt, apokalyptiskt mörker på låtar som “Dreamer” och “You Can’t Hide”, med dansanta och EBM-inspirerade spår som “The End” utan att det någonsin skaver. Vi är långt ifrån ensamma att vilja lovorda Ljung – tidningar som GAFFA, Popmani och Savant har alla visat sin stora uppskattning för henne – och vi säger med stor säkerhet att ni kommer känna likadant när kvällen sedan är över.

 

Diamond Is Forever

Om du är ledsen över att du inte fick dansa inuti en kakelklädd källarlokal i Brooklyn eller Kreuzberg den här sommaren är postpunktrion Diamond Is Forever perfekt att drömma sig bort med. Även om bandet är relativt nytt har de imponerat stort med sina tre singlar “Connection”, “In Frequency” och “Eternity”. Förkärleken till 80-talsband som Depeche Mode hörs tydligt, men med samma energi som Black Marble. Vi ser fram emot att höra ännu mer av dem, för detta är bara början av vad som säkert blir en lång och framgångsrik historia.

 

Kulturhuset Oceanen under pandemin: Vi anpassar lokalen efter rådande förutsättningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber gäster med symptom att inte närvara.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen