• Fredag 08 Juni - 2018
  • 20 år
  • 150
  • Facebook
Evenemang

Exploded View

Exploded View är ett nytt samarbetsprojekt som leds av den brittiska födda, berlinbaserade Anika (Invada Records / Stones Throw). Efter att ha spelat solo i Mexico under 2014 tillsammans med ett band bestående av lokala producenter Martin Thulin, Hugo Quezada och Amon Melgarejo, förstod Anika och hennes nya bandmedlemmar att kemin som skapades var något dom var tvungna att göra något av.

Under repetitioner i Mexico City upptäckte de fyra musikerna ett nytt sound, flera steg bort från den krautrock som Anikas tidigare arbete varit influenserad av. Improvisation var den ledande principen och källan till bandets inspiration. Studion utformades för att varje ljud som produceras i rummet skulle spelas in. En Tascam 388 fångade allt - levande, helt improviserad, en tagning bara. Producerad av Thulin och Quezada och mastrad av Josh Bonati i NYC.

"No More Parties In The Attic" är en sång som får kraft i sin förvirring; ett dementerat collage av högljudda förvirrande toner och olyckliga droner backade med förvrängda gitarrer, en förödande bas och spridda rytmer. Medan Anikas tjusiga röst kan verka mjukare än i hennes tidigare verk, smyckar hon låten med sin omistebara, iskalla och nonchalant sång som levereras i ruinerande lugn.

Biljett

150,00 SEK + 16,24 SEK avgift

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen