• Lördag 11 Maj - 2019
  • 20 år
  • 150
  • Facebook
Evenemang

Efterfest Textival: Skator + Ahmedou Ahmed Lowla + DJ Jens Lekman

Efterfest till Textival i samarbete med Clandestino festival

Skator

Skator är tystnaden som klyvs av en spastisk gitarr, en klagosång, ett rop på liv. En saga om en efterfest. En uppriktig fråga. Lina Högströms soloprojekt Skator släppte debutskivan Vita Kalla 2013 på Teg Publishing och har sedan dess spelat på välrenommerade scener runt om i Sverige, inkl. Gagnef, Psykjunta och Popaganda. Skator har medverkat på Mattias Alkbergs EP Epitafium, samt sjunger flera spår på Säkert!s skiva Däggdjur. Efter en längre tids tystnad från projektet spelar Skator nu in en efterlängtad ny skiva.

Högström känns också igen som medmusiker i åtskilliga band, bland annat Boys (PNKSLM), Holy (PNKSLM) och som violinist i Västerbottens mest oväntade band Chicagojazzen (Periferin).

 

 

Ahmed Lowla

Vid sidan av den numera världsberömda ökenbluesen, med stjärnor som Tinariwen, Tartit och Ali Farka Touré, har en mera högoktanig partymusik vuxit fram i Saharaöknens södra regioner. Den kallas WZN och spelades till en början enbart på bröllopsfester, men sprids idag genom en livlig handel med kassetter och brännbara CD-skivor. Ahmedou Ahmed Lowla är en av Mauretaniens största stjärnor inom WZN. Hans dynamiska improvisationer tar avstamp i regionens traditioner, men han har skapat en helt egen stil med vad som känns som ändlösa solon på mikrotonal synthesizer. Uppbackade av smattrande rytmer flyger Ahmedou Ahmed Lowlas fingrar över keyboarden, när han inte spelar med armbågarna eller med ansiktet.

Dj: Jens Lekman

Låtskrivaren och sångaren Jens Lekman föddes 1981 och växte upp i Hammarkullen. Sedan 2004 har han släppt fem album varav det senaste kom 2017 och heter Life Will See You Now. Förra året ägnade Jens åt projektet Correspondence, som var en ett år lång musikalisk brevväxling med Annika Norlin. På Club Clandestino kommer Jens bjuda på pakistansk disco, chilensk synthpop och boogaloo.

Tillbaka till toppen