• Lördag 31 Augusti - 2019
  • 20 år
  • Facebook
Evenemang

Doc Lounge GBG:s stora 10 års-fest!

Doc Lounge Göteborg fyller 10 år och drar till med fest. Det blir förhandsvisning av Fredrik Gerttens PUSH, livespelning med Tracy Irve och DJ:s från både film- och klubbvärlden

→ FILM: PUSH av Fredrik Gertten

2009 startade en liten dokumentärfilmsklubb i Göteborg. På Tredje Långgatans House of Win-Win, visades Bananas!*, den lilla dokumentären som höjde rösten mot Dole och skakade om hela världen. Filmens regissör, Fredrik Gertten, har sedan dess seglat upp som en av våra mest profilerade dokumentärfilmare som ofta tar sig an de stora ämnena och ställer sig på de små människornas sida mot de stora globala företagen.
Så vad passar väl bättre än att fira 10 år med en förhandsvisning av Gerttens nya film PUSH?

Den här gången dyker han, tillsammans med Leilani Farha som är FN:s utsända i bostadsfrågor, ner i den skenande bostadsmarknaden. För världen över stiger bostadspriserna i en rasande takt. Men lönerna gör inte det. PUSH sätter ljus på en marknad där riskkapitalbolag har blivit fastighetsägare och där hyresgästerna och deras rätt till ett adekvat boende hamnar i skuggan av aktieutdelningar och Big Business.

→ LIVE: TRACY IRVE

Syskonen Alexander och Linnea Herlogsson är den alternativa pop-duon Tracy Irve. De började sin karriär med att skriva filmmusik i USA för att senare släppa sin första EP "Strip" under 2016. De har efter detta släppt ett flertal singlar som blivit varmt mottagna på den svenska och internationella bloggscenen och som spelats flitigt på P3. I våras släpptes låten "Games" och duon jobbar för tillfället på sin kommande andra EP.

→ BAKOM SKIVSPELARNA:

DJ SUPERCOUPLE
2009 var året då Doc Lounge för första gången sa HALLÅ, och Beyonce för första gången sa HALO! Ni fattar grejen - tio år gammal hitparad står på menyn.

LIVETS ELEKTRISKA
Livets Elektriska är en nystartad Göteborgsbaserad DJ-trio. Drömmiga ljudlandskap av pulserande techno, dansant elektro och explosiva syntar - för feminister som vill fira, slåss och leka. Livets Elektriska är ett åskmoln av positiva laddningar som slår ner på ett dansgolv nära dig och peppar för kamp.

Livets Elektriska är det ouppfostrade kärleksbarnet mellan DJ Feministpsykos och Studiokalejdo. De har tidigare spelat på Klubb Wonderlands och Ladyfests 8-marsfest, GIBCAS invigningsfest, Göteborgs Filmfestival, Feministisk festival, Helsingborg Pride, Göteborgs dans- och teaterfestival, Skogsfesten, Galagofesten, Wish you were Queer, Manifestgalan, Göteborgs Feministiska Nätverk och Klubb Livsfarligt.

*Fler DJ:s TBA*

--
Kvällen presenteras i samarbete med Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Oceanen, ABF och Theodor och Hanne Mannheimers fonder. ♥

Tillbaka till toppen