• Fredag 15 September - 2023
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Diakron + Agrimonia

Diakron

Bandet Diakron är baserade i Jönköping med medlemmar från bla Counterblast, Grace.Will.Fall och Pale. Musikaliskt handlar det om en tung, melodisk mix av punk, doom och metal med vissa progressiva element. Debutalbumet Spectre at the Feast släpptes förra året av Halvfabrikat Records.

Agrimonia

Sedan 2005 har Agrimonia skapat sitt eget sound, där en blandning av influenser möts såsom post metal, sludge, crust och en touch av death & black metal.

Mörka melankoliska men ändå kraftfulla melodier möter dissonanser och tunga riff. Detta leder till ett driv som tar oss på en mörk resa med ett sammanhängande musikaliskt narrativ.

Agrimonias sound har alltid varit kompakt, uppslukande och framåtsträvande och under åren har bandet utvecklat sin proginfluerade form av metal till något energiskt, dynamiskt och kraftfullt. Bandet gräver ofta djupt i sitt undermedvetna, och försöker att koppla ihop sinnet med musiken genom och hitta kombinationen av toner och melodier som då utvecklas till en känsla eller en stämning. Agrimonia kanaliserar bitterljuva aspekter av livet och blåser liv i tankar som det inte lätt kan sättas ord på.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen