• Onsdag 12 Februari - 2020
  • Fri entre
  • Facebook
Evenemang

Clandestino Institut: Renheten av Andrzej Tichý

Clandestino Institut presenterar Bokrelease av Renheten av Andrzej Tichý ( 3:e våningen)

I Renheten, Tichýs sjunde bok sedan debuten 2005, kombineras ett polyfont och mångfacetterat berättande med det korta formatet. Personerna i dessa berättelser kämpar alla med att förhålla sig till de strukturer som skiktar världen och det mänskliga psyket.

En man får ett utbrott på en buss. En socialrealist slår ihjäl sin vän med en hammare. En kvinna hör någon prata om sin penis på radio. En skyldig tjuv bedyrar sin oskuld. Städerskorna städar motvilligt vidare.

Med tyngd såväl som humor skildras människor som fallit, de som är mitt i fallet och de som ännu väntar på att falla. Allt mot fonden av en våldsam civilisation som försöker greppa betydelsen av den egna dödsdomen.

Andrzej Tichý är bosatt i Malmö. Han debuterade med romanen Sex liter luft 2005, för vilken han tilldelades Borås Tidnings debutantpris. Tichýs verk har sedan dess blivit flerfaldigt prisbelönta och översatts till en rad olika språk. Hans senaste roman, Eländet (2016), tilldelades Eyvind Johnson-priset samt nominerades till Augustpriset.

Fotograf: Carla Orrego Veliz

Tillbaka till toppen