• Fredag 17 September - 2021
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Chez Ali + Gula Blend

Oceanen presenterar: Chez Ali + Gula Blend

Chez Ali 

Bakom Chez Ali står gitarristen och sångaren Elias Mahfoud från hyllade Stockholmsbandet Steve Buscemi’s Dreamy Eyes. Sedan 2018 års debutsingel har Chez Alis eklektiska indiesound, influerat av bland annat soul och jazz, hyllats såväl i Sverige som internationellt.

Tillsammans med sitt band skapar Elias en energisk och tilltalande liveshow som övertalat publik både i Sverige och Storbritannien samt lett till öppnanden för artister som Dream Wife och Gus Dapperton samt festivalgig på by:larm.

2020 följdes debut-EP:n upp av tre spår som likt 'Buenas Noches Club' släpptes på Rama Lama Records. Singlarna byggde vidare på det breda och dynamiska soundet från förstagiven men såg saxofonen bli ett lika givet inslag i Chez Alis inspelade material som det är live.

Just nu jobbar Chez Ali på nytt material som enligt ryktena går åt det mer dansanta hållet, spännande smakprov kan komma att erbjudas på kommande spelningar.

 

Gula Blend

Döpta efter det ökända cigarettmärket har Gula Blend under sin korta karriär gjort ett namn för sig själva som en av landets bästa nya liveakter. Genom sin energiska indie/garage rock/pop visualiserar Gula Blend den råa vardagen, bra och mindre bra relationer samt den enkla konsten i att prokrastinera sitt välmående. I december 2020 släpptes via Rama Lama Records debutalbumet 'Inte idag' som över åtta kvicka, direkta och farligt beroendeframkallande spår är en perfekt introduktion till ett band vars skeva men melodiska sound känns bekant och nytt på samma gång. Bandet nominerades till årets nykomling på Manifestgalan och har redan nya galenskaper på gång.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen