• Lördag 07 September - 2019
  • 20 år
  • 120
Evenemang

Blond + Jättedam

Oceanen presenterar: Blond + Jättedam

Blond

Vintern 2018 introducerade sig Blond på den svenska popscenen med en undermåligt marknadsförd spellista på soundcloud. Med influenser som sträcker sig över decennier — 50-talets doo wop, 60-talets stämsång och psykedelia, 70-talets varma akustik och 80-talets fullkomliga synthpsykos — skriver Blond låtar som präglas av melodi och finurlig detaljrikedom. Sedan det inofficiella släppet på soundcloud har en ny samling låtar spelats in som till hösten kommer att bli Blonds debutalbum. Bandet live-debuterade i juni på Styrsöfestivalen och detta till publikens hänförelse. Blond gör därmed sin blott andra spelning någonsin på Oceanen (!). Detta måtte inte missas!

 

JÄTTEDAM

Jättedam är ett sjumannaband som spelar musik utifrån många influenser och beskrivs ibland som nyprogg och ibland som progressiv rock med popmelodier och psykedeliska inslag. Det är ett levande band i ständig förändring och ett liveframträdande är sällan det andra likt. För det mesta kommer musiken till dem genom många timmars jamsessioner. Det börjar vanligtvis i ett groove eller melodi, där jammen kanske stapplar fram på lite småfunkiga barnsben, för att sedan kliva in i en rocknroll-präglad psykedelisk pubertet och sedan förhoppningsvis mogna till något coolt. Helst ska musiken framkalla en ström av känslor som drar för verklighetens gardiner och lyser upp ens inre skrymslen. Det är svårt att säkerställa någon självklar estetisk vision av musiken då den är ständigt flyende och svår att naila ned på kanvas, men förhoppningsvis lämnar den någon form av unik bild inbränd på lyssnarens hornhinna.

Under åren har Jättedam rört sig på olika scener runtom i Sverige, där de bl.a. delat scen med band som Slowgold, Baby Grandmothers, Ragnarök, Mikael Ramel band och denna sommaren även Kebnekajse.

I november 2018 släppte de sin andra skiva ”Eftersom ingen frågade” som en uppföljare på debuten "Om någon frågar så har vi aldrig existerat" från 2016.

Tillbaka till toppen