• Lördag 07 Oktober - 2023
  • 20 år
  • 160
Evenemang

Bella Leonette

Bella Leonette skapar musik som bottnar i soul och rör sig mellan jazz, spoken word och R’n’B. Debuten “Missade samtal” 2020 är en spegling av självupplevda minnen, med influenser som sträcker sig från Bon Iver, Charlotte Day Wilson och Joy Crookes. 2022 släpptes uppföljaren “BORT MEN HEM” som hyllades av KULT, och var den enda i novemberupplagans handplockade “Albumen som fångat vår uppmärksamhet” med fulltaliga betyget 10/10;

“På BORT MEN HEM uppvisar Bella sitt varierande craftsmanship till det yttersta, inte bara som poet, men även som rappare och sångerska ../ det är så skarpt och välproducerat på alla fronter att det blir svårt att dissekera vilka element av denna EP som skulle kunna göras bättre. Resultatet är precis den typ av experimentation som förändrar landskapet kring text-driven soul, R&B och rap.”.

Under 2022 spelade hon för ett fullsatt lilla Mejeriet, Cowgirl Gallery i Malmö och Kaijas i Stockholm, och har märkbart gjort sig ett namn på den svenska soul/jazz- och spoken word-scenen. I februari tog hon hem Nöjesguidens Malmöpris i musik-kategorin och följer under hösten upp ny musik med The Endless Tour, som avslutas på Oceanen i Göteborg 7 oktober.


________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen