• Fredag 26 Januari - 2018
  • 20 år
  • 120
  • Facebook
Evenemang

Baby In Vain (DK) + support MAUER

Baby In Vain (DK)

Kyuss, Sleater-Kinney, Babes in Toyland, Queens of the Stone Age - både referenserna och lovorden har haglat kring den danska trion Baby In Vain. Efter en rad hyllade singlar släppte de i augusti debutskivan ”More Nothing” och nu kommer de till Göteborg - 26 januari spelar de på Oceanen.

Trots att de bara är i 20-årsåldern har Baby In Vain redan hunnit med mer än vad de flesta rockband lyckas åstadkomma på en hel karriär. De har hyllats och hypats. Turnerat och spottat ur sig en hel rad suveräna singlar. Sonic Youth-hjälten Thurston Moore är bara en av de profiler som älskar Köpenhamnstrions nedstämda grunge/sludge/stoner-mix. Bandet har även handplockats av The Kills som supportakt under två turnéer.

I augusti släppte Baby In Vain debutalbumet ”More Nothing” och med det i ryggen kommer de nu till Göteborg.

 

Support: MAUER

MAUER är det som på 80-talet kallades punk, på 90-talet kallades alternativt och under 00-talet legat inlåst i en garderob, bortglömt och bespottat. MAUER är det oväsen skivbolag som Matador, SST, Dischord och Sub Pop så förtjänstfullt frälste världen med under 80 och 90-talet.

Sedan bandet vintern 2017 tog sitt första ackord har resan gått fort. Producenterna Olle Björk och Per Stålberg (Terra, Bombus, Tyred Eyes mm) blev snabbt intresserade och när MAUERS stökiga pop hamnade i deras händer uppstod magi. Hösten 2017 släpptes EPn Bad Disease via Welfare Sounds och hyllades av bland annat Gaffa, Hymn och JaJaJa.

Älskar du övergivna swimming pools en mulen vinterdag, tystnaden efter en trafikolycka, blodiga knän på en skateboard eller bara gitarr, bas och trummor på hög volym. Då är MAUER för dig.

 

 

 

...
In collaboration wit PULS network
www.nordiskkulturfond.org

Tillbaka till toppen