• Fredag 21 April - 2023
  • 20 år
  • 150
Evenemang

Appetite: Amateur Hour + Synd + The Honeydrips

THE HONEYDRIPS

Under namnet The Honeydrips har Mikael Carlssons släppt 4 hyllade och prisbelönta album. Nu står han på scen för första gången sedan … 2015? Han tar med sig sin 12-strängade gitarr, en synt och ett knippe mjukt psykedeliska och lysande poplåtar.

AMATEUR HOUR

Amateur Hour, som kommer att göra sin femte spelning någonsin denna kväll, är en trio från Göteborg som består av Dan Johansson, Hugo Randulv och Julia Bjernelind. Medlemmarna har sin musikaliska bakgrund i band som Enhet För Fri Musik, Westkust, Sewer Election och Makthaverskan. Musikaliskt är det en jävla röra, men rör sig väl i gränslandet mellan noise och pop. Tänk er en orgie mellan Television Personalities, Grouper och C.C.C.C. Eller Göteborgs egna Velvet Underground. Eller något helt annat. Bra är det i alla fall!

SYND

Synd debuterade 2020 med sitt självbetitlade album och har sedan dess fortsatt att producera musik under sitt egna produktionskollektiv Gift Kultur. Den ursprungliga duon Erik Lagerwall och Mikael Marklund kommer båda två från bildkonsten, så att det visuella har en naturlig del i musiken är givet - inte minst i gruppens musikvideor.

Sedan debuten har Synd fått förstärkning av saxofonisten Hugo Henriksson och tillsammans har de blivit ett vanligt förekommande inslag i Göteborgs underground live scen.
I SYND´s musik kokas influenser från punk, konstmusik, dub, synth, electro och DNB samman med texter som spänner från det personliga till det allmängiltiga, djuplodande, självutlämnande, svartsynta och samhällskritiska - men alltid med glimten i ögat. Med trummaskin, otaliga effekter, plonkiga syntar, distad gitarr och en svävande saxofon dränker gruppen apokalypsens sju ryttare i delay och brustna drömmar.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen