• Lördag 21 Oktober - 2023
  • 20 år
Evenemang

Afroinstitutionen x Oceanen: SPACES

I serien SPACES bjuder Afroinstitutionen och Oceanen in till två kvällar där vi utforskar innebörden av att skapa narrativa rum, samt hur fiktionen och det skrivna ordet kan användas för att transformera de fysiska platser vi rör oss i utanför poesin och litteraturens ramverk. Vi bjuder in författare, poeter och andra kreatörer för att förvandla Oceanens ytor till kluster som binder samman litteratur, konst, representation och fantasi.

Välkomna! Eventet är gratis och öppet för alla.

PROGRAM
18:00 ILAYAAH KALDS
Poesiläsning och samtal
18:45 ESTHER IRAKOZE
Poesiläsning och utställning
FARAMARZ GOSHEH
Kortfilm (Alone Time)
MARIT MEVOLD
Visuell dikt
19:00 SANDY CEESAY
Sip & write
20:00 AURELIA DEY
Samtal om skrivarprocess
21:00 DJ NESSA

Om Afroinstitutionen:

Afroinstitutionen är en förening baserad i Göteborg som fungerar som en mötesplats för svarta personer*. Vårt mål är att stärka, läka och lyfta svarta personer, att skapa gemenskap och bygga community, att sprida kunskap, att bekämpa anti-svart rasism, och att hylla Svarthet i all dess mångfald. Vi vill fungera som en hub som kan stötta olika typer av projekt som drivs av medlemmar. Kontakta oss för att driva projekt via Afroinstitutionen, ta del av vårt nätverk och få olika typer av stöttning.

*Afrosvenskar, afrikansvenskar och svarta personer med bakgrund från den afrikanska kontinenten eller den afrikanska diasporan. Läs mer på www.afroinstitutionen.com.

Eventet arrangeras med stöd från Kulturrådet.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen