• Lördag 21 Oktober - 2023
  • 2 år
Evenemang

Afroinstitutionen x Barnens Ocean: LITTLE SPACES

Afroinstitutionen x Barnens Ocean: LITTLE SPACES bjuder in till en eftermiddag för barn och deras vuxna där vi utforskar innebörden av att skapa narrativa rum, samt hur fiktionen och det skrivna ordet kan användas för att transformera de fysiska platser vi rör oss i utanför poesin och litteraturens ramverk. Under serien SPACES bjuder vi in författare, poeter och andra kreatörer för att förvandla Oceanens ytor till kluster som binder samman litteratur, konst, representation och fantasi.

Varmt välkomna! Eventet är gratis och öppet för alla.

Program:

12:00: Dörrarna öppnar
12.15 Yoruba namngivelseceremoni med Mary Brakner
14:00 Aktiviteter och sagostund för barn med Eva Abeto and Cassie Fortin.

Mary Brakner

Mary är en passionerad förespråkare för den afrikanska kontinentens olika kultur. Baserad i Sverige ger hon Yoruba-namngivningsceremonier liv genom att förena tradition med modern förståelse. Mary är mer än en kulturell ambassadör; hon är en berättare. Genom sina engagerande presentationer delar hon vikten av Yoruba-namn och förmedlar djupa insikter i Afrikas mångfaldiga kulturer.

Om Afroinstitutionen:

Afroinstitutionen är en förening baserad i Göteborg som fungerar som en mötesplats för svarta personer*. Vårt mål är att stärka, läka och lyfta svarta personer, att skapa gemenskap och bygga community, att sprida kunskap, att bekämpa anti-svart rasism, och att hylla Svarthet i all dess mångfald. Vi vill fungera som en hub som kan stötta olika typer av projekt som drivs av medlemmar. Kontakta oss för att driva projekt via Afroinstitutionen, ta del av vårt nätverk och få olika typer av stöttning.

*Afrosvenskar, afrikansvenskar och svarta personer med bakgrund från den afrikanska kontinenten eller den afrikanska diasporan.

Om Barnens Ocean:

Barnens Ocean är Oceanens satsning med programpunkter för barnpublik och deras vuxna. Genom olika samarbeten och ett varierat utbud av arrangemang blir Barnens Ocean en plats där stadens alla barn kan mötas, uppleva och utforska konst- och kultur i olika former tillsammans med andra barn och vuxna.

Eventet arrangeras med stöd från Kulturrådet.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen. Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event.  

Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen