• Saturday 18 February - 2023
  • 20 years old
  • 180
Events

You Thant + Duppy Tales

You Thant

You Thant är lika bekväma med side-chainade synthar, trummaskiner och experiment med fältinspelningar som med distade gitarrer, bas och trumset i en högljudd replokal. Deras genreöverskridande ska inte ses som en formel utan är istället ett resultat av kvintettens sökande efter något nytt och spännande.

Även om bandets andra album, ”In Search of Incredible”, är ett kollage av stilar (hiphop-doftande ”Ode Too My Love Too”, ambienta ”You're My Hero Are You Not”, discovibbarna i ”I Hope They Are Alright” och post-grime osande ”Calm Alive”) håller Leon Saars distinkta och emotionella sång ihop allt.

För att skapa världen som är ”In Search of Incredible” flyttade bandet till Leipzig: ”Vi behövde lämna våra jobb och vardagen i Stockholm för att ge plats åt musiken på riktigt, vi behövde en kreativ oas där vi kunde ta vår tid". De satte upp en provisorisk studio på översta våningen i ett konstkollektiv i utkanten av staden och stängde in sig där i 6 månader. Efter att ha återvänt till Sverige samarbetade de med producenten Wallentin Richardsson (som tidigare arbetat med The Radio Dept, Magic Potion, Wy) i Tambourine Studios, Malmö där de tillbringade ett par veckor med att finjustera, spela om och komplettera materialet de spelade in i Leipzig.

Även om den angelägenhet som präglade You Thants kritikerrosade debutalbum ”Dinner For Two” fortfarande är närvarande, höjer bandet verkligen ribban med uppföljaren. Ingenting tycks ha varit förbjudet: ”Vi ville göra en modern skiva och för oss betyder det att inte begränsas av att bara använda en ljudpalett kopplad till en viss era eller stil”. You Thants andra LP "In Search of Incredible" är en målande beskrivning av att vara vilse i en samtid präglad av alienation och hyperaktivitet och bevisar att 

Duppy Tales

Duppy Tales är ett Malmöbaserat band som släppte deras debutalbum "Nightswimming" under sommaren 2021, och det blev mottaget väl. Bandet ger lyssnaren en chans att låta sitt sinne sväva iväg en stund och väcka fantasin. Ibland med och ibland utan ord. Ett band med ett drömskt och meditativt sound som vilar på stadiga rytmer och berättande gitarrmelodier.

Duppy Tales released their debut album "Nightswimming" in the summer of 2021, and it was well received. The band gives the listener a chance to let their mind float for a while and awaken their imagination. Sometimes with, sometimes without words. A band full of steady rhythms, dreamful lyrics and charismatic melodies and basslines.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. 

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Subscribe to our newsletter
Back to the top