• Sunday 29 January - 2023
  • 20 years old
  • 200
  • 175
Events

Teater Nu: Rörelsen #4

Teater Nu ger Rörelsen, ett filosofiskt spiondrama om arbete, tvivel och viljan att göra skillnad. Det börjar när allting har gått fel, igen. Hon har kommit hit för att vänta på någon. Kanske har han trenchcoat, det är orelevant. Det är här hon kommer få sitt nya uppdrag. Vi slungas ner i en brant spiral mot det oundvikliga slutet, en väg kantad av hemliga uppdrag, peruker, otaliga värvningar och osanningar. Vi är alla ansvariga för våra handlingar, samtidigt som vi inte vet konsekvenserna av det som sätts i rullning. Vad har hon, som sitter i baren, gjort sig skyldig till? Hon har definitivt agerat, hon får det att röra på sig. Men går det egentligen att klandra henne? Hon gjorde ju i alla fall någonting. Med inspiration av den politiska filosofen Hannah Arendt, spionberättelser och objektsteater har Teater Nu skapat en föreställning där godhet, lycka och arbete sätts under förstoringsglaset.

Manus & Regi: Matilda Klamas
Skådespelare: Ronja Svedmark
Idé och koncept: Matilda Klamas och Sara Östebro

Rörelsen görs med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionens kulturnämnd, Region Uppsala, Hållnäs konstkoloni och Sensus.
Föreställningen spelas även i Bollebygd och Borås. Mer information på https://www.teaternu.se/

Datum och tider:
Onsdag 25 januari 19.00
Torsdag 26 januari 19.00
Lördag 28 januari 19.00
Söndag 29 januari 17.00
Söndag 5 februari 17.00

Oceanens krog öppnar 30 min innan föreställningsstart, här finns möjlighet att köpa dryck och enklare måltid/tilltugg. Längd inkl. paus ca 120 min.
________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event.
Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Back to the top