• Friday 31 March - 2023
  • 20 years old
  • 160
Events

Skitsystem + Deadache

Skitsystem

Skitsystem bildades i Göteborg 1994 med intentionen att köra d-taktspunk i den svenska andan. Med medlemmarnas rötter i svenska death metal blev soundet nyskapande och bandet nådde snabbt en större publik. Texterna behandlar allt från sociala orättvisor till självskadebeteende och svensk arberklass och Skitsystem räknas idag till ett av de större och äldre aktiva banden inom svensk d-takt.

Bandet har haft flera medlemmar genom åren men sedan 2017 har Skitsystem bestått av Fredrik (gitarr/sång), Kalle (trummor), Martin (bas) och Andreas (gitarr/sång) och är den mest stabila line-up bandet haft sedan 2006.

Senaste skivan Stigmata kom 2006 och beskrevs som en infernalisk, metallisk d-taktsresa genom de mörkaste skrymslena i människans sinne”.

Skitsystem har genom åren spelat i många länder utanför Sverige. Nu har turen äntligen kommit till Göteborg!

 

Deadache

Deadache stammar från Hisingen och spelar sketen d-takt med texter om svensk vapenexport, livets elände och rötna kvinnor.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss.

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Subscribe to our newsletter
Back to the top