• Friday 16 September - 2022
  • 20 years old
  • 250
Events

Oceanens festival

Oceanen presents: Oceanens festival

The journey of the culture house Oceanen and our stage started in year 1996. For 25 years musicians, DJs, performers, dancers and a range of cultural expressions from all over the world has filled the venue with visitors for concerts and events. This year Oceanen turns 25 and we are celebrating with a 2-day festival. Welcome to join the festivities! 

Line up 16.9:
DJ: Demba Sabally
Novitjok
Agent Blå

Line up 17.9:
DJ: Mamdouh
Kindsight (PULS)
Madame Signy
Isolated Youth

Please note that we only sell 2 day tickets to the festival. 

Oceanens Festival is a part of the project Nordic Sessions in collaboration with PULS network.

Novitjok

Novitjok är syntig post-punk från Göteborg. Deras första EP Alarma (2021) karaktäriseras av desperation och rastlöshet, med inspiration hämtad från post-punkeran 1980-talet, och det är inte för intet som de blivit jämförda med Siouxsie and the Banshees. Novitjok har ett rått och skärande sound, kantat av melodier från minnen av ett dansgolv. Sedan deras debut-EP har de även hunnit släppa singeln Stand under torture. Spelningen på Oceanen blir deras första i Göteborg.

Agent Blå

Agent blå slog sina kloka huvuden ihop under pandemin och spelade in Atopos EP, som släpptes den 2a Oktober 2020 på det amerikanska skivbolaget Kanine Records. Det är det fjärde släppet sedan bandets debut med låten Strand 2015, och nu jobbas det friskt på ett femte. Agent blå har tidigare spelat på scener som Pustervik och Yaki-Da i Göteborg, Debaser i Stockholm, Grand i Malmö - och flertalet scener runt om i Europa. Detta blir den sista spelningen i hemstaden Göteborg under 2022 och är bäst att INTE missa!

Kindsight (Puls)

Danska kvartetten Kindsight skapar varma, drömmiga och melodiska men samtidigt stundtals råa poprockpärlor genom att kombinera det skimrande, typiskt skandinaviska indiepopsoundet med 80- och 90-talets alternativa rock. Bandet har från ett tidigt stadium hyllats för sitt redan självklara sound och pekats ut som "ditt nästa favoritband" av brittiska For The Rabbit och som "Danmarks nya indiestjärnor" av Dagens Nyheter.

Madame Signy 

Madame Signy skriver all sin musik på GarageBand i mobilen där 80-talets läder, lådvin och skumbad är känslan som präglar de enkla melodierna. Det blir en mix av Whitney, Dolly och Debbie - en genre som hon kallar 'Funeral Disco’, för slutändan blir det aldrig riktigt så peppigt som hon önskar.

Isolated Youth

Isolated Youth är ambitiöst intensivt, ofta med tonalt vackra, nedrivande och framåtskridande arrangemang. Liveshowen är skickligt punkig, dionysisk, men samtidigt till viss del isande. De framför en futuristisk postpunk med rika musikaliska influenser som emellertid kantas av medryckande hooks. Efter att ha tillbringat våren i en studio i London med den välrenommerade producenten och musikern Faris Badwan från bl.a. prisbelönta The Horrors, är det unga bandet åter på livescener inför deras debutalbum. Isolated youth har många konserter under bältet trots sin korta tid som band med bl.a. en Englandsturné samt mångfaldiga spelningar runtom Europas postpunkscener.

Subscribe to our newsletter
Back to the top