• Saturday 21 January - 2023
  • 20 years old
  • 160
Events

Nord & Syd + Klara Goliger

Nord & Syd
På Nord & Syds tredje studioalbum Aldrig sälja slut fortsätter bandet att förvalta och utveckla den form av indiepop som skär rakt in i dig. Sylvassa texter om vardagen och om dom onåbara drömmarna, omslutna av intagande indiepopmelodier av allra högsta klass. 

”Det har nästan gått tio år sedan vi släppte vår första LP Som en människa. En skiva som handlar mycket om anpassning, att försöka hitta sin plats i människobyn och bland verklighetens folk. Då stod de flesta av oss vid dörren till det riktiga vuxenlivet. Nu kan man väl säga att den dörren är rejält inslagen. 

Nya skivan Aldrig sälja slut handlar om människor som borde ha hittat sin plats för länge sedan. Som inte vet om de ska vara nöjda, eller om där finns något mer. Om att bli vuxen på riktigt, se vem man har blivit och se tillbaka på det som försvunnit.”

Klara Goliger
Göteborgsbaserade Klara Goliger är albumaktuell med debuten “The Piano Chair” som firades den 10:e november tillsammans med ett åttamannaband inför ett fullsatt Pustervik. Enligt Göteborgs-Posten befinner sig albumet “på en närmast sensationellt hög nivå” och är “det mest ambitiösa debutalbumet från Göteborg på många, många år”. (Johan Lindqvist, 10-11-2022.) Hennes sköra, melankoliska och lite finurliga pop har influenser från alla möjliga håll - Fiona Apple, Joni Mitchell, Steve Reich och Björk för att nämna några.

“The Piano Chair” är inspelad i klassiska Music-a-Matic Studios i Göteborg och handlar om att bli vuxen, kärlek och systerskap. Piano, stråkar, elbas, orgel och slagverk bär arrangemangen. Nyfikenhet och intimitet har varit ledord när Klara Goliger och medproducenten Hannes Boeryd bjudit in några av stans vassaste folk -och improvisationsmusiker till studion. Resultatet är ett album indiepop där ljudlandskap, improvisation och skarpa kontraster är bärande.


________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. 

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

 

Subscribe to our newsletter
Back to the top