• Thursday 17 March - 2022
  • 20 years old
  • 295
Events

Låt Live Leva

LÅT LIVE LEVA 2022 x Oceanen

Line up:

Varas

Artisten Varas är en stockholmsbaserad multitalang med rötter i Chile.  Han är låtskrivare och producent med ett eget sound som också reflekterar hans egna stil och språk på livescenen. Hans första egensläppta EP från 2020 har redan uppmärksammats tastemakers där låten WATERBREAK fått stor spridning på sociala medier. I år kommer Varas ut med helt ny musik och med det en nystart på den svenska livescenen!

Mimi Bay

Mimi Bergman är producenten och multi-instrumentalisten från Göteborg som under namnet mimi bay skrivit och producerat pop från sitt sovrum sen hon var 9 år gammal. Med nästan en kvarts miljon följare på Youtubekanalen ”Hi I’m Mimi” och över 20 miljoner streams på Spotify har Mimi redan byggt en stor internationell publik. Våren 2021 släpptes mimi sin debut-Ep ”Far From Home” som hyllats i bland annat Line Of Best Fit, The Hype Magazine och Our Culture.

Beverly Kills

“Beverly Kills är ett band som betyder något, som står för något. När ditt hjärta består av 110 procent känslor är de verkligen där för dig. Du sätter helt enkelt inte på en Beverly Kills-skiva för att ‘ha lite ljud i bakgrunden’ – du sätter på den för att den förstår dig.” Även om detta är ett utdrag ifrån GAFFA:s hyllande recension för bandets debut-EP “Elegance in a State of Crisis”, förklarar det varför så många finner göteborgarna i Beverly Kills så fängslande.

Diskopunk

Diskopunk debuterade 2016 och har sen dess spridit sin övertända liveakt och arsenal av mördarhits runt Europa. De beskriver sig själva som ett dekigt ABBA som blandar friskt mellan dans, post-punk, pop & rock'n'roll för att landa i ett landskap mellan underground och yttre rymden. Full on boogie beskriver live akten bäst där ursinnigt dansande, megalomant domderande och känslosvallande kaos binder ihop gruppen med publiken i en eldig romans. Med en drös av singlar och en EP i bagaget är det dags för Diskopunk att släppa sin debutskiva Filthy Boogie 2022.

Vad är Låt Live Leva?

Låt Live Leva var den första digitala festivalen under pandemin och startades som ett initiativ för att stötta livebranschen under en tid då restriktioner begränsade levande musik med publik. Initiativet prisades bland annat på Manifestgalan i kategorin ”Årets live” och har samlat in över 1 miljon kronor i stöd till artister och musiker under pandemin.
Back to the top