• Wednesday 25 August - 2021
  • 20 years old
  • 395
Events

Alice Boman

Oceanen presenterar: Alice Boman

Alice Boman

 

Det är en mäktig känsla när du är inne i den där bubblan och liksom förlorar tidsuppfattningen”, säger Alice Boman när hon beskriver det hypnotiska tillstånd hon befann sig i när hon skapade sitt debutalbum ”Dream On”. Albumet, som grammisnominerades i kategorin Alternativ Pop, släpptes i januari 2020. 

Inledningsvis började låtskrivandet på hennes vanliga, avskilda sätt. Sen samlade hon ihop instrument och inspelningsutrustning och begav sig till ett hus på landet i några veckor tillsammans med Tom Malmros. Snart ville Alice Boman få in ännu mer samarbete i processen; hon började återigen samarbeta med producenten Fabian Prynn – som hon spelade in "Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time” med – men hittade också en ny kreativ dynamik med producenten Patrik Berger.

”Det här albumet är ett nytt sätt för mig att utforska den typen av intimitet. Det kan vara läskigt att skapa tillsammans med andra, men du måste våga låta personen komma nära och inte hålla tillbaka”, säger hon.

"Dream On" är ett personligt album om kärlek och uppbrott. Alice nämner också att musiken formats av olika miljöer och platser hon befunnit sig på, som svensk landsbygd, Köpenhamn, London, Los Angeles – och genom att lyssna på bl.a. Elvis Presley, Cindy Lauper, Portishead och Pink Floyd.

Om Alice Boman:

Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen. ”EP II” (2014) spelades delvis in i ett hus på landet, en plats hon återkom till för att skriva och spela in till det kommande albumet. Musikskribenter golvades inför hennes ärliga, avskalade musik. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. På Manifestgalan, indiebolagens Grammisgala, tilldelades hon 2015 priset "Årets kompositör". Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier som Transparent, Suits, Being Human, Catfish, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.

 

Back to the top