• Wednesday 25 May - 2022
  • 20 years old
  • 140
Events

Jazzklubben SONJA: Hedda Åberg

Oceanen & Jazzklubben Sonja presenterar: Hedda Åberg

Jazzklubben SONJA är under våren tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen.
Den 25:e Maj har vi den stora lyxen att ha den Malmöbaserade sångerskan Hedda Åberg på besök. Hon har en röst som skär genom märg och ben och med musik inspirerad av såväl Robyn som Monica Zetterlund så blir man direkt medryckt. Hon släpper sin debutplatta i höst och musiken är både självutlämnande, skör och eftertänksam men på samma gång lekfull, peppig och stundtals även dansvänlig.
Med sina personliga texter och ärliga uttryck tar Hedda Åberg med er på en känslosam och vacker resa, genom tårar och skratt, eufori och smärta, lust och ängslan. Musiken är melankolisk, skör och enkel, med en underton av lekfullhet. Improvisationsmusiken blandas med popinfluenser och fria inslag, där texten alltid är i fokus.
368 dagar belyser Heddas första tid som diagnostiserad med den kroniska sjukdomen Crohns. I maj 2017, 22 år gammal, vänds Heddas liv upp och ner på en dag. Hennes liv skulle aldrig mer bli sig likt! Hon var nu kroniskt sjuk och fångad i en kropp som sällan ville jobba med henne. Som terapi började Hedda skriva ned sina tankar och känslor om sitt nya liv. Detta tonsattes och blev till musik, som nu mynnat ut i debutalbumet 368 dagar.
Med sig har hon några av Sveriges kommande unga jazzmusiker, baserade i Malmö och Göteborg.

På scen:

Hedda Åberg - Sång
Gustav Elg Tyskling - Piano
Christoffer Hedén - Trummor
Jakob Gerhardsson - Bas

Back to the top