• Wednesday 08 December - 2021
  • 20 years old
  • 120
Events

Jazzklubben Sonja: FLEN

Oceanen & Jazzklubben Sonja presenterar: FLEN

Jazzklubben SONJA är under Hösten tillbaka på Oceanens scen med ett program med många nykomlingar och albumaktuella stjärnskott på den svenska jazzhimlen.
Den 8:e December får vi lyxen att presentera den nystartade jazzkvartetten FLEN! Även ifall namnet skvallrar om deras härkomst så är jag ledsen att göra er besvikna. Den stockholmsbaserade gruppen bjuder in till en musikalisk värld fylld med lekfullt musicerande i den friare delen av swingtraditionen. Energiskt, sparsmakat med stort fokus på gemensam improvisation leker de lätt med starka orginalkompositoner likt få andra grupper på den svenska jazzscenen. Denna kvällen vill ni inte missa.

LIVE: FLEN

FLEN är en nystartad experimentell jazzgrupp som består av några av Stockholms mest lovande up-and-coming jazzmusiker, med rötter i både Sverige och Danmark. Medlemmarna i bandet hittade varandra i Stockholm under hösten 2020 och utvecklade under vintern en repertoar varifrån fem låtar valdes och spelades in under början av 2021 i studion på Kungliga Musikhögskolan.
De inspireras både av New York-jazz och europeisk frijazz, men hämtar också idéer från Ornette Coleman och Gerry Mulligans 50-tals kvartetter. ’no. 1’ skiljer sig från mängden genom en ovanligt luftig ljudbild som den ackordslösa sättningen medför. På FLEN’s debutskiva ’no. 1’ som släpptes 17:e September 2021 bjuds på en blandning av både öppna och genomarrangerade kompositioner som är skrivna av bandets blåssektion, Marius Zeeberg och Andreas Lundblom.
Line-up Andreas Lundblom – trompet
Marius Zeeberg – tenorsaxofon
Johan Tengholm – kontrabas
Kristian Remnelius – trommer
Back to the top