• Friday 24 February - 2023
  • 20 years old
  • 150
Events

Inåt Bakåt: FOAMMM + loom + KEMI

Om Inåt Bakåt:

Inåt Bakåt är ditt nya favoritbolag med vision att gräva fram och publicera allehanda deppig och mörk 80-tals-doftande musik. Nu tar sig månskensbolaget direkt utanför konfortzonen på kontoret och bjuder in till en fulltankad helkväll på Oceanen. Mörk, drömsk pop och shoegaze står på schemat. Ur skivspelarna såklart även en hel del synth och body, dagen till ära. 

FOAMMM (no)

Svävar självsäkert över musikaliska influenser och ramar. De hade lika gärna kunnat haft a-rotation på ZTV med sin psykiska, drömska slö-pop, men nu är det inte så. Istället kommer de, med ett gediget turnérande, två hyllade EPs och en ny fullängdare i görningen, att leverera en oklanderlig konsertupplevelse - för första gången i Sverige. 

http://foammm.bandcamp.com

loom

Har du också grubblat dig sömnlös över vad som skulle hända om Dolores O'Riordan och Robert Smith hade slagit sina huvuden ihop? Nu är dvalan över. Med snart 20 år tillsammans som band har Loom legat förankrat i den småländska myllan och lagrats över decennierna. Med malande basgångar, gothiga guitarrslingor och en känsloladdad sång som skär igenom huden har bandet producerat en strid ström av låtar genom åren, allt ifrån renodlat shoegaze till indie goth och depp-pop-dängor, alltid långt ifrån hörhåll för allmänheten. Ikväll tar de revansch på dåtiden, döden och livet, dessutom fulltankade med nya släpp omkring sig.

https://loom2.bandcamp.com

KEMI

Svepte in över klipporna som en övergiven kall bris i oktober. Med sin mörka, minimalistiskt vackra synth pop/wave på svenska är KEMI inte bara ett extraordinärt band gällande utförande, de kommer dessutom att uppträda med en medlem starkare och ett således helt nyutvecklat live-sound. https://inatbakat.bandcamp.com/album/kemi

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. 

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Back to the top