• Tuesday 05 October - 2021
  • 20 years old
  • 80
  • 60
Events

Doc Lounge: Trust Me

Illusioner, hype och snabba pengar när Doc Lounge flyttar in på Oceanen!

Näringslivet går upp i linningen över Norges Mark Zuckerberg som ska rädda världen med ungt, grönt entreprenörskap. Men vem är den karismatiske unga mannen och vad händer när han drar nytta av ett system som hellre köper en bra historia än en bra produkt?
Wahleed Ahmed prydde vid 20 års ålder förstasidorna på alla norska tidningar med sitt solcellsladdade mobilbatteri. Nu skulle världen aldrig behöva ha urladdade mobiltelefoner och Ahmed fyllde alla kriterier för det nya Norge: En ung tech-entreprenör med rötter i Pakistan som uppfunnit ett grönt life hack. Med sitt obevekliga självförtroende får han flera stora investerare på kroken och lever snart ett jetsetterliv i LA. Men det tar inte lång tid innan både sanningen och FBI flåsar honom i nacken.
OM FILMEN:
Originaltitel: Stol på Meg
Regissör: Emil Trier
Land: Norge
Längd: 96 min
Språk: Norska, engelska. Engelsk undertext.
FÖRFILM: HAMZA av Faramarz Gosheh
Hamza är uppvuxen i Biskopsgården och som för många andra unga män i förorten har gängen och kriminaliteten hela tiden funnits i periferin och påverkat honom och dem i hans närhet. Men istället för att gå samma tragiska öde till mötes som många av sina jämnåriga hittade Hamza boxningen. Den räddade hans liv och nu vill han vara en positiv kraft i en stadsdel där mörkret fått ta allt för stor plats.
DJ: AMANDA BÅMSTEDT
Amanda Båmstedt är chefredaktör på Djungeltrumman by day och stans Local Discogal by night. När hon står i båset kan man räkna med en rejäl dos glammig disco, elektroniskt, soul, funk, lyxiga franska toner och diverse andra influenser som får dig på bra humör.
Subscribe to our newsletter
Back to the top