• Thursday 16 February - 2023
  • 20 years old
Events

Clandestino Talks: Ia Genberg

Ia Genberg (f. 1967) började sin karriär som journalist och debuterade som författare 2012 med romanen Söta fredag. Hon har sedan dess skrivit romanen Sent farväl (2013), novellsamlingen Klen tröst och fyra andra berättelser om pengar (2018) och Detaljerna (2022). Den senare vann 2022 års Augustpris, och har hyllats av såväl läsare som kritiker. I romanen, som ryms på drygt hundrafemtio sidor, möter vi en kvinna som ligger sjuk i feber. Tankar och minnen sköljer genom henne och ur feberyran tecknas bilder av människor som på olika sätt spelat en viktig roll i kvinnans liv. En blivande kändis, en vän som försvann, en kärlek dömd att slockna.

Augustprisets jury formulerade sig som följer: "Detaljerna är en roman med fyra porträtt och tusen detaljer, om tummade pocketböcker, psykedelisk dans och kippande oro. Vilken är den perfekta millennieklänningen? Kan en älskad människa verkligen försvinna? Och vem är det egentligen som porträtteras, personen på bilden eller den som håller i penseln?"

Samtalet med Ia Genberg leds av Therese Ytter.

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. 

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.com

Back to the top