• Thursday 22 October - 2020
  • 20 years old
  • Fri Entre
  • Facebook
Events

Clandestino Institut: James Baldwin Och BLM

Clandestino Institut presents: James Baldwin Och BLM

Under rådande pandemi kommer Oceanen i den mån det är möjligt att erbjuda intima konserter för en sittande publik. Till denna konsert säljer vi max 50 sittplatsbiljetter. Vi anpassar lokalen efter rådande förutsättningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi ber gäster med sjukdomssymptom att inte närvara.

Mordet på George Floyd innebar startskottet för en av de största proteströrelserna i USA:s historia. Protesterna som enats under slagordet "Black Lives Matter" har spridits och pågår på många platser i världen.  Inte minst i Sverige.

Den amerikanske författaren James Baldwin (1924-1987) har under våren och sommaren diskuterats flitigt inom antirastiska rörelser och undersökningar visar på att James Baldwin är en av de vanligaste citerade författarna.

Varför dyker James Baldwins namn upp i samband med dagens protester? Och varför just nu? Vad kan Baldwins författarskap har för betydelse – bortom alla hashtags och tweets – för vår egen tids politiska klimat?

Medverkar gör Nathan Hamelberg, skribent och kommunikatör på musikföreningen Selam, Betlehem Isaak krönikör och författare till romanen Mitt liv utan dig (2020). Samtalet moderas Majsa Allelin som forskar i socialt arbete vid Södertörns högskola och är ordförande för Clandestino Instituts styrelse.

Detta tillfälle arrangeras inom ramen för samtalsserien "Slutet på mardrömmen om raser". Det finns plats för max 50 personer i konsertlokalen på Kulturhuset Oceanen.

Subscribe to our newsletter
Back to the top