• Friday 30 September - 2022
  • 20 years old
  • 160
Events

Beverly Kills + Spunsugar

Komet Agency & Oceanen presents: Beverly Kills + Spunsugar 

Sedan några år tillbaka har Beverly Kills byggt upp en stadig katalog av singlar och kortare släpp, där några tryckts på vinyl och sålt slut inom ett par månader, och bemötts av en enigt jublande kritikerkår både på hemmaplan och internationellt. Nu är bandet tillbaka med sitt debutalbum, som döpts till Kaleido.

Med texter skrivna som små berättelser, och ibland rent fiktionella historier, skapar frontpersonen Alma Westerlund sina egna små världar i låtarna. Det är bandets mest fokuserade och detaljerade släpp hittills, som utforskar det drömska i indie och komplexiteten i post-punken utan att tappa essensen av dem själva.

I och med bandets tillskott av en femte medlem har de vuxit sig ännu starkare som liveband senaste året, och med det nya albumet i ryggen är göteborgarna hungrigare än någonsin. Det har sagts förut och det går med all säkerhet att säga igen – allt du hört om Beverly Kills har bara varit början.

Spelningen sker i samarbete med Sensus. 

Spunsugar

Spunsugar är ett alternativt rockband med influenser från 90-talets shoegaze. Deras debutplatta ’Drive-Through Chapel’ släpptes Oktober 2020 och fick uppmärksamhet för sitt nostalgiska men fräscha sound. Albumet följdes upp ett år senare med EP:n ’Things That I Confuse’, vilken även den fick beröm för sin nyanserade ljudbild. Spunsugars musik är fylld av noise men är samtidigt catchy, den är hård och mjuk samtidigt. Musiken är på många sätt gränsöverskridande med personliga texter fyllda med referenser från populärkulturen. Spunsugar är just nu inne i arbetet med sina andra fullängdare som förväntas ta bandet till nya nivåer och öron.

 

Back to the top