• Sunday 26 February - 2023
  • 5 years old
  • 50
Events

Barnens Ocean: Dinn Dinn Bulo – Magen i skogen & Trumgodis

Dörrarna öppnar: 12:45
Föreställningen börjar: 13:00 (efter föreställningen bjuds det på fika till barnen fram till 16:30)
Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8
Rekommenderad ålder: 5 – 10 år + vuxna
Pris: 50 kr – ett barn & en vuxen på samma biljett. En förälder per barn.

Obs! För att säkra er plats rekommenderar vi att ni köper förköpsbiljetter. Vi kan inte garantera att det finns plats och biljetter i dörren. 

________

MAGEN I SKOGEN – Musikteater om hur magen hamnade i kroppen och hur människan fick sin röst.

Trumgodis – workshop föreställning som också är konsert och berättande. Med denna föreställning kan man också förlänga workshopdelen och är med fördel något barn och vuxna kan göra tillsammans

FILMAD FÖRESTÄLLNING: https://youtu.be/xzOgj62UQMw

För länge, länge sedan bodde alla i skogen. Magen också. Magen var alltid hungrig och måste anstränga sig för att skaffa mat. Men magen var lat. Den tyckte inte om att arbeta utan ville helst sjunga hela dagen. En dag fick magen syn på en människa…

Medverkande: Lansana Sane, Jorge Alcaide, Demba Niang
Musik: Dinn Dinn Bulo
Regi/Manus: Charlotta Grimfjord Cederblad
Koreograf: Pia Nordin och ensemblen.
Idé/ Produktion samt bearbetning av traditionell saga samt manus för radio: Nadina Pundins
Scenografi: Bonthrop och Yifan Wang
Målgrupp: 5-10år
Speltid: 45 min plus tid för frågor så räkna med 60 minuter.

Ett spännande samarbete med ytterligare musiker och dansare från Senegal.

Musik-sagan om hur magen hamnade i kroppen och om hur människan fick sin röst passar åldern 5-10 år och fungerar utmärkt till familjeföreställningar.

Föreställningen har även spelats tillsammans med människorättsaktivist/musiker Maman Guerety på franska i Senegal 2020. Dinn Dinn Bulo framför sagor och musik från Senegal. Gruppen har sedan starten 2016 producerat flera scenkonst produktioner som spelats både i Sverige på svenska och utomlands på Franska. De har även gjort 4 sagor för SR Barnradion. Länk till dessa finns här: https://sverigesradio.se/avsnitt/1191856

OM MUMRIK: Mumrik Kulturproduktion intresserar sig för alternativa berättelser och skapar scenkonstföreställningar i gränslandet mellan musik och teater.

Vi producerar och framför musik-och scenkonst-projekt i Sverige och internationellt. Vi blandar teater, musikaliskt berättande och livemusik och spelar uppsökande för publik på 3 år och uppåt. Vårt fokus är representation på och bakom scen utifrån kön, kulturellt och geografiskt ursprung och språk. Produktionerna vi skapar utgår från ett eller flera av dessa kriterier: 

*Scenkonst och musik med ett annat ursprungsland än Sverige.
*Alternativa berättelser, där den som vi vanligtvis inte lyssnar på, blir hörd.
*Föreställningar som riktar sig till barnen och de vuxna.
*Vi intresserar oss för genus, identitet, självkänsla och upplevelsen av musik!

________

Tillgänglighet

Kulturhuset Oceanen är en Q-märkt, kulturhistorisk byggnad vilket är en utmaning när det kommer till tillgänglighet. Vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka oss. 

Vid besök med rörelsehjälpmedel är ingången via entrén till scenen bäst anpassad. Denna nås genom Gathenhielmska trädgården. Ingången är låst, därför ber vi er att höra av er en dag innan ert besök och senast fredag 16:00 om ni ska besöka oss över helgen.

Rullstolsanpassad toalett finns i scenlokalen. Obs! blinkande ljus kan förekomma under konserter och event. Vid frågor gällande tillgänglighet kontakta Mia Herman, mia@oceanen.comSubscribe to our newsletter
Back to the top