• Torsdag 03 December
  • 20 år
  • 140 kr
  • Facebook

Dela på Facebook Fler alternativ...
Evenemang

Thaiboy Digital (Nytt Datum)

Oceanen presenterar: Thaiboy Digital

Thaiboy Digital

Thaiboy Digital har kommit långt sedan han släppte sin kritikerrosade men ljudmässigt rudimentära mixtape “ส Tiger” 2014. Efter att släppa eurotrance/trap-hybrid-EP:n “SOS” och albumet “AvP” i samarbete med Bladee 2016, etablerade han sig som en fullfjädrad artist genoms fullängdaren “Legendary Member” från slutet av 2019, en skiva som bjuder in alla och envar på en feberig, salig resa genom skimrande fragment av framtidens rapmusik.

Han är född i Khon Kaen och uppvuxen i Stockholm, och har regelbunden kontakt med det mytomspunna Drain Gang. Sakta men säkert har han klättrat i Bangok, från skumma klubbar i stans skuggsida till ett penthouse på trettionde våningen med utsikt över antika tempeldistriktet Rat Burana. Han reser ofta till Stockholm och London för att skriva och spela in med producenter som Gud, Woesum och Whitearmor.

Thaiboy Digitals musikaliska output beskrivs kanske som kompakta verk, pastellfärgade och glansiga vid ett första ögonkast, skitiga och melankoliska vid närmare granskning – bräckliga melodier och klanger på gränsen till förfall, parade med mättade bassgångar och sång som växlar genom hyperkänslig röst och flytande, kaxig rap. Hans artikulation skiftar mellan ömma kärleksbetygelser och tanklösa halvhot.

Thaiboy Digital är nyss tillbaka från en intensiv turné i Australien och Nya Zeeland och är nu redo att ta med sin mycket energiska och intima live-show till Europa.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen