• Tisdag 21 Mars
  • 20 år
  • 225 kr

Dela på Facebook Fler alternativ...
Evenemang

JP Harris + John R. Miller ft. Chloe Edmonstone 

Oceanen presenterar: JP Harris + John R. Miller ft. Chloe Edmonstone 

JP Harris

I trakterna kring Nashville är JP Harris antingen känd som en erkänt skicklig snickare som bygger studios eller noggrant restaurerar historiska byggnader, eller som en av de bästa old-school country-sångarna. Men annars är han bättre känd som Squash, en halv-mytiskt skäggig figur som drar runt i ”picking” och stringband-kretsar med sina hemmabyggda instrument och mäktiga banjospel.

Med ’Don’t You Marry No Railroad Man’, hans debut under artistnamnet JP Harris’ Dreadful Wind & Rain så hyllar han den mystiska och verkligt Amerikanska old-time musiken tillsammans med fenomenala fiddlern Chance McCoy (Old Crow Medicine Show). De sparsamma och fängslande inspelningarna gjordes av duon i en hundra år gammal stuga på McCoys gård i bergen i Monroe County, West Virginia. De gamla tidlösa melodierna från appalachiska sånger som Harris själv dansat, spelat och festat till genom åren har getts nya tolkningar där tempot saktats ner från deras square dance-rötter och banjon har stämts ner för att tydligare dra fram berättelserna om mord, förlorad kärlek och frestelser. Några så gamla som från 1600-talet, och de flesta har levt vidare genom slitna antika sångböcker eller den muntliga tradition som old-time så länge byggt på.

John R. Miller

John R. Miller är en gitarrist, sångare och låtskrivare som vuxit upp i östra West Virginia, längst Potomac-floden där bergen möter Interstate 81. Miller har skaffat sig ett rykte som en talangfull instrumentalist och låtskrivare som backat upp andra artister som en långtida väg-krigare, tills hans solo-debut ’The Trouble You Follow’ kom ut 2018. Hans egen musik bär den twang-iga klangen från country, sena-nätter känslan från blues och det vägtrötta trotset från rock’n’roll, vilket  förstärks ytterligare av utmärkta andra albumet ’Depreciated’ som kom ut via Rounder i juli 2021.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen