• Fredag 02 Februari
  • 20 år
  • 150 kr
  • Facebook

Dela på Facebook Fler alternativ...
Evenemang

Sumie

Dynamisk folk-indie med skälvande trummor och hypnotiska gitarrer är det som står på schemat när Bella Union-aktuella Sumie kommer till Oceanen.

Den 10 november så släpps Sumies efterlängtade album, Lost in Light, på det erkända bolaget Bella Union. Den självbetitlade debutskivan från 2013 blev en succé bland kritiker och lyssnare och Sumies lågmälda men dynamiska folk-indie blev the talk of the town. Sedan dess har Sumie vandrat precis på gränsen mellan skandinavisk och japansk folkmusik för att nu kunna leverera ett album som tar dig ut på ett äventyr fylld med drama och mysterium.

Mellan de skälvande trummorna, den hypnotiska gitarren så finns det en andlig balans och en känsla av känsla av återfödelse som är starkt kopplad till Sumies röst som verkligen ger kraft och styrka på det nya släppet, Lost in Light. På vägen dit har hon fått hjälp av producenten Filip Leyman, vars studio albumet spelats in i. På plattan medverkar även Karl Vento och Albert av Ekenstam på gitarrer, Emma Strååt och Kajsa Persson på strängar och Max Lindahl står för trumpeten. Sumis har även figurerat på andra artisters verk, bland annat tillsamens med Göteborgs elektrokollektiv Tegami.

 

...
In collaboration wit PULS network
www.nordiskkulturfond.org

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Tillbaka till toppen